Tietoa vuokranantajalle
Tietopankki vuokranantajalle.
Vuokranantajalle
Asunnon vuokraus vuokravälittäjän avulla
Toimeksiantosopimus
Välittäjän kanssa tehdään aina kirjallinen toimeksiantosopimus, jossa sovitaan välitystehtävästä, sen ehdoista ja sisällöstä.
Toimintamme on ammattitoista ja luotettavaa 29-vuoden kokemuksella. Asuntomestarit hoitaa kaikki vuokraukseen liittyvät toimenpiteet alusta loppuun vuokranantajan puolesta. Palveluun kuuluvat huoneistoon tutustuminen, vuokratason arviointi, asunnon valokuvaus, markkinointi, esittelyt, asunnonhakijoiden taustojen selvitykset, sopimusneuvottelut, vuokrasopimusten laatiminen, vuokravakuuden toimittamisen valvominen, avaintenluovutukset sekä kuntotarkastuksen.
Asuntomemestarit selvittää asunnonhakijoiden taustat. Tehtäviin kuuluvat mm. seuraavat vaiheet: luottotietojen tarkistaminen Asiakastieto Oy:stä, tarvittaessa yhteydenotto aikaisempiin vuokranantajiin, työtilanteen ja työhistorian selvittäminen ja henkilökohtainen haastattelu. Kriteerit täyttävät hakijat esitellään vuokranantajalle, joka viime kädessä tekee vuokrauspäätöksen.
Asunnon vuokraaminen itse
Mikäli asunnon haluaa vuokrata itse, on syytä olla erittäin varovainen. On äärimmäisen tärkeää selvittää vuokralaisehdokkaan taustat ja luottotiedot, koska vuokralaisen jo muutettua asuntoon lainsäädäntömme suojelee vuokralaista, vaikkei hän velvoitteistaan huolehtisikaan. Vuokralaisen häätämiseen tarvitaan aina oikeuden päätös.
On tavallista, että aikaisemmat vuokrasuhteensa huonosti hoitaneet henkilöt ottavat yhteyttä suoraan asuntojen omistajiin tai laittavat ilmoituksen facebookiin, koska ammattitaitoisten välittäjien kanssa asioidessa heidän taustansa paljastuvat. Hyvät vuokralaiset sen sijaan käyttävät mielellään välittäjiä, koska he saavat välittäjältä asunnonhakuaan helpottavaa maksutonta palvelua.
Palkkio
Vuokraamme asuntosi puolestasi. Etsimme sinulle hyvän vuokralaisen. Välityspalkkio on 1kk vuokra joka sisältää arvonlisäveron. Palkkio on 100-prosenttisesti vähennyskelpoinen vuokratulojen verotuksessa.
Käynti paikanpäällä
Käymme tutustumassa vuokrattavaan kohteeseen ja samalla voi miettiä käypää vuokrahintaa.
Markkinointi
Otamme kuvat asunnosta vuokralaisen suostumuksella ja keräämme asunnosta kaikki tiedot vuokraovi.comiin. Esittelemme asuntoa sopiville vuokralaisille ehdokkaille, joista vuokranantaja saa päättää kenelle vuokrataan.
Kun vuokralainen on valittu
Hoidamme kaikki sopimukseen liittyvät asiat ja asiakirjat. Selvitämme vuokralaisen taustat ja keskustelemme vuokralaisen kanssa hänen elämäntilanteestaan. Selvitämme vuokralaisen luottotiedot. Vuokranantaja tekee lopullisen valinnan.
Tämän jälkeen ilmoitamme vuokralaisen tiedot isännöintitoimistoon. Kiinteistöhuolto käy vaihtamassa oveen ja nimitauluun vuokralaisen nimen. Annamme ohjeet sähköjen ilmoittamiseen, kotivakuutuksen ottamiseen, irtisanomiseen ja loppusiivoukseen.
Autamme myös vuokrasuhteen aikana myös ongelmatilanteissa. Voit aina kääntyä meidän puoleemme.
Sijoitusasunnon ostaminen
Asuntosijoittaminen on muihin sijoitusmuotoihin verrattuna kilpailukykyinen ja myös suhteellisen turvallinen vaihtoehto. Kasvupaikalta hankitusta hyvästä asunnosta saa tasaista kuukausittaista vuokratuloa ja yleensä myös mukavan arvonnousun vuosien mittaan.
Nyrkkisääntönä sijoitusasunnon ostamisessa voidaan pitää sitä, että yksiöt ja kaksiot tuottavat yleensä paremmin kuin suuremmat asunnot. On hyvä myös muistaa, että yleensä vuokralaiset arvostavat hyviä liikenneyhteyksiä ja palveluita.
Optimaalinen sijoitusasunto on usein varsin erilainen kuin se asunto, jossa vuokranantaja itse asuu. Sijoitusasunnon ostaminen sillä perusteella, että voisi itsekin kuvitella asunnossa asuvansa, ei yleensä johda parhaaseen mahdolliseen tuottoon. Monesti parhaan tuoton tuova asunto tuntuu ostopäätöstä tehtäessä kovin pieneltä ja vaatimattomalta. Ostopäätösten apuna kannattaa kuitenkin käyttää taskulaskinta ja laskea tarkkaan, millaiseen tuottoprosenttiin sijoituksella todennäköisesti päästään. Meiltä voi tiedustella myös mistä kannattaisi ostaa?
Suurissa arvoasunnoissa prosentuaalinen vuokratuotto jää nykyisillä ostohinnoilla usein matalaksi. Parhailla alueilla olevilla asunnoilla saattaa tosin olla luvassa vuokratuoton lisäksi arvonnousua myös tulevaisuudessa.
Sijoitusasunnon ostopäätöstä tehtäessä on tärkeää vuokratason ja ostohinnan lisäksi kiinnittää huomiota taloyhtiön tai kiinteistön kuntoon. Mikäli taloyhtiöön on tulossa suuria peruskorjauksia, niistä saattaa aiheutua tulevaisuudessa tuntuvia lisäkustannuksia. Asunnon vuokraaminen on usein vaikeaa peruskorjausten aikana.
Sijoitusasunnon tuotto
Asuntosijoittamisen perusidea on, että sijoittaja ostaa asunnon ja vuokraa sen, jolloin syntyy vuokratuloja. Asuntojen hinnat ovat myös nousseet vuosikymmenestä toiseen, eli sijoittaja on päässyt hyötymään arvonnoususta.
Asuntoon sitoutuneen pääoman prosentuaalinen vuokratuotto riippuu asunnon hankintahinnasta, vuokrasta ja yhtiövastikkeesta.
Prosentuaalinen vuosituotto = ((kuukausivuokra – hoitovastike) x 12 x 100 %) / hankintahinta.
Tärkeää on myös arvioida, kuinka nopeasti asunnon saa vuokrattua ja kuinka usein vuokralainen mahdollisesti vaihtuu. Tuoton kannalta tärkeää on tietenkin se, että vuokralainen todella maksaa sovitun vuokran. Näin ollen on erittäin tärkeää pystyä arvioimaan, mitä asunnosta kannattaa maksaa ja mitä asunnosta saa vuokraa. Lisäksi remonttitarve ja taloyhtiön mahdolliset tulevat peruskorjaukset täytyy huomioida, koska ne saattavat aiheuttaa suuriakin kustannuksia.
Asunnon mahdollinen tuleva arvonnousu voi antaa sijoittajalle parhaimmillaan mukavan lisätuoton. Toisinkin voi tosin käydä, jos asunto hankitaan väärältä asuinalueelta, jossa hintakehitys ei ole positiivinen. Tästä syystä aluetuntemus on erittäin tärkeää sijoitusta tehtäessä. Jos tunne alueita, niin soita meille, niin kerromme tarkemmin.
Vuokratulojen verotus
Huoneiston vuokraamisesta saatava vuokratulo on vuokranantajalle pääomatuloa. Sitä verotetaan Pääomatulosta eli vuokratulosta voidaan tehdä tiettyjä verovähennyksiä. Verovähennys liittyy pääoma-tulojen hankkimiseen. Verovähennykset pienentävät maksettavaa verosummaa.
Vuokratuloista voidaan vähentää esimerkiksi seuraavat kulut:
– vuokravälityspalkkiot
– asunto-osakeyhtiön hoitovastikkeet tai vastaavat kulut
– asunnon kuntoa ylläpitävät korjaukset
– kodinkoneiden korjaukset ja uusimiset
– Suomen Vuokranantajat ry:n jäsenmaksut.
– kaikkien sijoitusasuntolainojen korot (verottaja hyvittää, ei ilmoiteta lomakkeella 7)